Leren schrijven met driekantige potloden - JEVA Etui

Leren schrijven: de kracht van het driekantige potlood

Het leren schrijven is een belangrijke mijlpaal in het leven van jouw kind. Het beheersen van deze vaardigheid vereist niet alleen oefening en geduld, maar ook de juiste tools om de beste resultaten te behalen. Een van die tools is het gebruik van driekantige potloden. In dit blogartikel gaan we dieper in op de voordelen van driekantige potloden en hoe ze kunnen bijdragen bij het leren schrijven en kleuren.

De ergonomie van schrijven: Ergonomie speelt een essentiële rol bij het leren schrijven, omdat het de comfortabele en efficiënte beweging van de hand bevordert. Kinderen die net beginnen met schrijven, hebben de neiging om hun potloden krampachtig vast te houden, waardoor vermoeidheid en frustratie kunnen ontstaan. Driekantige potloden zijn speciaal ontworpen met ergonomie in gedachten. De driehoekige vorm helpt de vingers van het kind op de juiste plaats te positioneren, waardoor de druk op de handspieren gelijkmatig wordt verdeeld. Dit bevordert een ontspannen schrijfhouding en vermindert vermoeidheid tijdens langere schrijfsessies. Tevens leren ze hierdoor een goede pengreep waar ze de rest van hun leven wat aan hebben.

Voordelen van driekantige potloden:

  • Betere grip: De driehoekige vorm van de potloden zorgt voor een stevige en comfortabele grip, waardoor kinderen meer controle hebben over hun schrijfbewegingen. Dit helpt hen bij het ontwikkelen van nauwkeurigheid en consistentie in hun handschrift. Heel belangrijk op school: een goede pengreep.
  • Vermindering van vermoeidheid: Door de juiste grip en positionering van de vingers wordt de druk op de handspieren verminderd, wat vermoeidheid tijdens het schrijven vermindert. Dit is vooral belangrijk voor jonge kinderen die nog werken aan het versterken van hun fijne motoriek.
  • Verbeterd de schrijfhouding: Driekantige potloden dwingen kinderen om hun vingers op de juiste plek te houden, wat resulteert in een betere schrijfhouding. Een goede houding bevordert niet alleen de schrijfvaardigheid, maar ook de algehele motorische ontwikkeling.
  • Stimulatie van de creativiteit: Wanneer kinderen zich comfortabel voelen tijdens het schrijven, zijn ze meer geneigd om hun verbeelding te gebruiken en creatieve stukjes tekst of tekeningen te produceren. Driekantige potloden kunnen bijdragen aan het stimuleren van deze creativiteit.

Hoe driekantige potloden te gebruiken: Om optimaal gebruik te maken van driekantige potloden, is het belangrijk om kinderen te begeleiden bij het juiste gebruik ervan. Hier zijn een paar tips:

  1. Plaats de duim op de platte zijde van het potlood, met de wijs- en middelvinger langs de andere twee zijden.
  2. Oefen het

Klik hier om naar ons aanbod te kijken!

Terug naar blog