Rugzak kopen voor kinderen

Waar moet je op letten bij het aanschaffen voor een schooltas voor je kind?

Ergonomie en functionaliteit zijn twee belangrijke aspecten bij het kiezen van een schooltas voor jouw kind. Een goede schooltas moet niet alleen functioneel zijn, maar moet ook het gewicht op een gezonde manier verdelen, zodat de rug van je kind niet belast wordt. Hieronder staan enkele tips om een goede schooltas te kiezen die goed is voor de gezondheid van jouw kind.

1. Gewicht

Het gewicht van de schooltas is één van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden bij het kiezen van een geschikte schooltas voor jouw kind. Een rugzak die te zwaar is, kan leiden tot rug-, nek- en schouderpijn en kan op de lange termijn leiden tot ernstige rugklachten. Kies daarom voor een lichte tas die niet te zwaar is voor jouw kind. Een schooltas van JEVA weegt bijvoorbeeld slechts rond de 1000 gram. De meeste andere rugzakken beginnen bij 2000 gram…. 2 kilo dus!

2. Juiste gewichtsverdeling

Een schooltas moet niet alleen licht zijn, maar ook een juiste gewichtsverdeling hebben. Kies daarom voor een schooltas die niet te diep is, zodat de zware boeken zo dicht mogelijk bij de rug van je kind komen te staan. Op deze manier wordt het gewicht op de rug van je kind gelijkmatig verdeeld en wordt de belasting op de rug, nek en schouders verminderd.

3. Geïsoleerd lunchvak

Een goede schooltas moet niet alleen plaats bieden aan boeken en andere schoolspullen, maar ook aan een gezonde lunch voor jouw kind. Kies daarom voor een schooltas met een groot, geïsoleerd lunchvak. Een goed geïsoleerd lunchvak houdt het voedsel gedurende de hele dag vers en koel. Dit is niet alleen belangrijk om de smaak en kwaliteit van het voedsel te behouden, maar het draagt ook bij aan de gezondheid van jouw kind.

4. Functionaliteit

Functionaliteit is een belangrijk aspect bij het kiezen van een schooltas. Het is belangrijk dat je kind de schooltas helemaal zelf kan openen, sluiten, verstellen en bedienen. Kies daarom voor een schooltas met een gebruiksvriendelijk ontwerp, zodat je kind zijn of haar schooltas gemakkelijk zelf kan gebruiken.

5. Comfort

Een goede schooltas moet comfortabel zijn en je kind niet belemmeren in zijn of haar bewegingen. Kies daarom voor een schooltas waar niets de nek en achterkant van het hoofd stoort. Een goed voorbeeld is de gymtas – op een JEVA boekentas zit deze vooraan in plaats van bovenaan de boekentas – en blijft de bewegingsvrijheid behouden.

6. Gerecyclede materialen

Bij de productie van schooltassen en rugzakken wordt steeds meer gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. Dit is niet alleen duurzaam, maar ook beter voor het milieu. Kies daarom voor een schooltas die gemaakt is van gerecyclede materialen.

7. Breed elastiek op de bandjes

Het brede elastiek op de rugzakbandjes zorgt ervoor dat de tas stevig en comfortabel op de rug van je kind blijft zitten, zonder te schuiven of te verschuiven tijdens het dragen. Hierdoor kan jouw kind de tas langere tijd dragen zonder last te krijgen van pijn of ongemak. Daarnaast heeft breed elastiek op de bandjes nog een ander belangrijk voordeel. Het vangt overtollige bandjes op, zodat deze niet in de weg hangen tijdens het dragen van de rugzak. Dit voorkomt dat je kind struikelt over loshangende bandjes en zorgt voor een nette en georganiseerde uitstraling van de rugzak. Bovendien helpt het brede elastiek om de gekozen bandopstelling op zijn plaats te houden, waardoor de rugzak stabiel blijft en niet te veel beweegt tijdens het lopen. 

Breed alestiek op de bandjes om overtollige bandjes op te vangen.

Conclusie: bij het kiezen van een schooltas voor je kind is het dus belangrijk om te letten op ergonomie en functionaliteit. Een goede schooltas moet niet alleen functioneel zijn, maar ook het gewicht op een gezonde manier verdelen om rugproblemen te voorkomen. Het gewicht, de gewichtsverdeling, het lunchvak, de functionaliteit, het comfort, de materialen en de bandjes zijn allemaal belangrijke factoren om rekening mee te houden. Kies daarom voor een lichte tas met een juiste gewichtsverdeling, een geïsoleerd lunchvak, een gebruiksvriendelijk ontwerp en comfortabele bandjes. Door op deze aspecten te letten, kun je ervoor zorgen dat jouw kind een schooltas heeft die niet alleen praktisch is, maar ook goed is voor de gezondheid. Onze TopRugzakken van JEVA lenen zich hier het allerbeste voor!

JEVA maakt al meer dan 60 jaar rugzakken voor kinderen en volwassenen, waarbij design, kwaliteit en ergonomie voorop staan. Er zijn verschillende soorten rugzakken, elke met andere ergonomische vormgeving zodat er altijd een rugzak is die past op de rug van jouw kind. De schooltassen zijn gemaakt voor kinderen en daarom altijd eenvoudig te openen en te sluiten. Een kind kan de was doen! JEVA hecht ook veel waarde aan de details wat leidt tot een perfecte afwerking. Bij het productieproces wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. Dit past bij de sociaal en milieuverantwoordelijke manier waarop JEVA het bedrijf runt. Zo zijn de rugtassen ook vrij van BPA, fluorides, PVC, ftalaten en andere schadelijke stoffen.

Klik hier om te kijken naar ons aanbod!
Terug naar blog